به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، معصومه ابتکار ظهر امروز در همایش روز جهانی تالابها با بیان اینکه ارزش تالاب به اندازه چندین برابر زمینهای کشاورزی است، اظهار کرد: دولت یازدهم از ابتدای کار تاکنون توجه ویژهای به مساله تالابها داشته و مساله تالابها را در دستور کار خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه مساله تالابها در دولتهای قبل به فراموشی سپرده شده بود و نتایج آن هنوز وجود دارد، تصریح کرد: با عزم جدی دولت با همکاری وزیر نفت بخشهای اساسی تالابها آبگیری شد.
رئیس سازمان حفاظت محیطزیست با تاکید بر اینکه در حال حاضر تمام تالابهای کشور دچار مشکل و بحرانهای زیست محیطی هستند، توضیح داد: تالاب میقان واقع در مرکز شهر اراک یکی از این تالابها است که در حال برنامهریزی برای حفاظت و احیای آن هستیم.
ابتکار ادامه داد: تالاب بزنکان تنها تالاب آب شیرین در استان خراسان رضوی، با سیاستهای دولت و همت مدیران زیست محیطی احیا شد.
وی با اشاره به وضعیت تالابهای بنگان و ارژن واقع در استان فارس، افزود: تالابهای استان فارس بهدلیل خشکسالی، سدسازی و توسعه بیرویه کشاورزی خشک شده است.
ابتکار با اشاره به بیآبی تالاب گاوخونی و رودخانه زایندهرود متذکر شد: با وجود اینکه تالاب گاوخونی سه دور حقآبه آن تامین شد همچنان وضعیت خوبی ندارد به همین دلیل برای اولین بار ردیف اعتباری دریافت کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برداشت بیرویه از تالاب جازموریان مشترک بین استان کرمان و سیستان و بلوچستان را از عوامل مهم خشک شدن این تالاب برشمرد و افزود: 10 هزار چاه غیر مجاز در این تالاب حفر و سبب خشک شدن کامل تالاب شد.
ابتکار به گستردگی پدیده گرد و غبار در حوزه تالاب جازموریان اشاره کرد و گفت: طوفان شدید چند روز گذشته سبب شد گرد و غبار تالاب جازموریان وارد بندرعباس شود.
وی تالاب کاله واقع در حاشیه دریای خزر را از جمله تالابهایی عنوان کرد که دولت یازدهم طرح ویژهای برای احیا و خارج کردن آن از وضعیت موجود دارد.
معاون رئیس جمهوری تالابهای مونت بوشهر، هورالعظیم و شادگان را از جمله تالابهای ارزشمند، مهم و دارای رویکرد زیست محیطی عنوان و خاطرنشان کرد: امروز قرار است مرکزی برای بازدیدکنندگان از تالاب افتتاح شود و این نشان میدهد دولت نگاه ویژهای برای گردشگری، معیشت مردم وفعالیتهای اقتصادی تالاب دارد.
وی گفت: در دولت یازدهم با تفاهمنامه مشترکی که با وزارت نیرو صورت گرفت تعیین حقآبه تالابها به وزارت نیرو ابلاغ و به عنوان تکلیف در رابطه با آن تصمیمگیری شد.
ابتکار با بیان اینکه برای اولینبار است که حقآبه تالابها تعیین تکلیف میشود، تاکید کرد: طبق تعیین تکلیف وزارت نیرو در رابطه با حقآبه تالابها اگر رودخانهای مسدود یا جایی سدسازی شده این حقآبه بنا به دستور باید انجام شود.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به توجه ویژه شورای عالی آب به معضلات رودخانه کارون توضیح داد: دو جلسه خاص رودخانه کارون، در شورای عالی آب تشکیل و ردیف اعتباری خاصی برای آن تعیین شد.
ابتکار با تاکید بر اینکه یکی از آسیبهایی که متوجه تالابها میشود بحث سدسازی و طرح انتقال آب است، متذکر شد: در دولت یازدهم موضوع کارون از حالت بروکراتیک و اداری خارج و تبدیل به یک فرایند جدی و عملی شد.
وی تاکید کرد: در دولت یازدهم تاکنون مجوز برداشت آب از سرشاخههای کارون داده نشده است و صحبتهایی که در این خصوص میشود تنها فقط نقل و قول است و در دولتهای قبل اتفاق افتاد.
معاون رئیس جمهوری با انتقاد از ابگیری سد گتوند بیان کرد: سد گتوند با دستور سیاسی در دولت نهم و دهم آبگیری شد و اکنون این دولت با مشکلهای زیست محیطی آن مواجه است.
وی با بیان اینکه دولت یازدهم مصصم بوده و گامهای بزرگی در حوزه محیطزیست برداشته است، گفت: پیگیریهای دولت سبب تحول بزرگی در حوزه مسائل زیست محیطی شد.
ابتکار در پایان با انتقاد از سیاستهای ناپایدار دولتهای قبل اظهار کرد: دولت تدبیر برای سیاستهای خود برنامههای علمی دارد و وعدههای توخالی نمیدهد.
نظر شما